"Det vil gå av et skudd på taket i Fredensborgveien 22"


Min første kortfilm, filmer jeg i den gule hybelgården i Fredensborgveien på midten av 80- tallet.

Jeg er 16 og har nettopp flyttet hjemmefra. Pappaen til kjæresten min jobber på operaen og låner oss utstyr så vi kan legge fortekster og rulletekst. Vi filmer på video 8 og klipper på VHS.Jeg spiller skurken og min beste venn spiller helten. Kjæresten skrev manus mens jeg dikterte: "Nært, halvzoom, fugleperspektiv...". Pistolen tyvlåner jeg fra teateret på Torshov, og vi gjør oss flid med å ringe politiet for å varsle dem: "Det vil gå av et skudd på taket i Fredensborgveien 22" på dagen for innspilling.


Filmen er inspirert av alle filmene til Clinter'n og Bronser'n som vi har leid med fullmakt på Video Nova. Musikken er Moments In Love av Art Of Noise
#Fredensborgveien22 #oslo #film #video8 #VHS #80tallet #førstefilm #kortfilm #videonova #clinteastwood #charlesbronson #filmfyren #matiasarmandjordal #artofnoise

117 visninger0 kommentarer